Mandik - enote za obdelavo zraka odporne proti eksplozijam 01

Mandik – enote za obdelavo zraka odporne proti eksplozijam

Enote za obdelavo zraka odporne proti eksplozijam

Montažne klimatske naprave za ATEX (ATmosphèreEXplosible) so namenjene centralni distribuciji in obdelavi zraka za industrijsko uporabo v eksplozivnih okoljih. Enote EX so zasnovane za preprečevanje elektrostatičnega naboja. Enote so v celoti izdelane in certificirane v edinstvenem dizajnu brez okvirja.


Za enote spol. Mandík je bila izvedena zasnova komor v skladu z EN 1127-1, EN 13463-1, EN 14986 in izdelana je bila dokumentacija, ki opisuje posamezne konstrukcijske ukrepe za uporabo naprave v potencialno eksplozivni atmosferi. Dokumentacija vključuje tudi analizo nevarnosti po EN 13463-1 in merilne protokole, ki predpisujejo zgoraj navedene standarde (merjenje prevodnosti, test segrevanja).

Vsa potrebna dokumentacija je deponirana pri pooblaščeni osebi št. 210 FIZIČNO TEHNIČNEGA INŠTITUTA, državnega podjetja v Ostravi-Radvanicah (www.ftzu.cz). Posledično je bila enotam Mandík dodeljena številka, ki je navedena tudi v izdani izjavi o skladnosti izdelka.

Mandík ponuja tudi pristojbino za certificiranje s strani te pooblaščene osebe državnega podjetja FTZU, ki bo nato imetnik EX.

Lastnosti